Emotionele ontwikkeling baby 7 maanden


De emotionele ontwikkeling van een baby van 7 maanden:

Deze maand komt het eerste tandje door van de baby. Deze doorkomende tandjes geven veel jeuk en de baby zal dan ook veel met zijn handjes in de mond zitten. Doordat hij met zijn handjes in zijn mond zit, verliest hij veel speeksel. De baby kan ook veel last hebben van slapeloosheid en de pijnlijkheid van het eten en wordt daardoor rusteloos en huilerig.

Verlatingsangst is nog steeds aanwezig en de baby zal ook constant willen weten waar de ouders zijn. Het kan helpen om te laten zien dat de ouder ook weer terugkomt wanneer deze is weggeweest. Wanneer de angst weggenomen wordt, zal hij vertrouwen en veiligheid ontwikkelen. Dit helpt bij de weg naar zelfstandigheid.

Speciale aanbieding


 

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby is inmiddels zeven maanden en… Meer over cognitieve ontwikkeling »

Motorische ontwikkeling

In deze maand zal de baby leren kruipen. Dit kan aangemoedigd worden door speelgoed net buiten zijn bereik voor hem neer te leggen. Geef hem veel aanmoediging en complimentjes, maar stop wanneer de ba… Meer over motorische ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]