Cognitieve ontwikkeling baby 7 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 7 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby is inmiddels zeven maanden en begint steeds meer geluiden en ‘woordjes’ te produceren. Het herhalen van de woorden die hij zegt en voorwerpen en handelingen benoemen kan de ontwikkeling stimuleren. Goed speelgoed om dit te ondersteunen is speelgoed met geluid en muziek.

De baby is nog steeds erg nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Daarbij zijn de ogen zich snel aan het ontwikkelen. Hij kan steeds verder zien en het is goed om dit te stimuleren. Dit kan door stukjes te wandelen, verschillende speeltjes met patronen, vormen, texturen en kleuren aan te bieden en hem hierbij uit te dagen om zijn ogen goed te gebruiken.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

In deze maand zal de baby leren kruipen. Dit kan aangemoedigd worden door speelgoed net buiten zijn bereik voor hem neer te leggen. Geef hem veel aanmoediging en complimentjes, maar stop wanneer de ba… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

Deze maand komt het eerste tandje door van de baby. Deze doorkomende tandjes geven veel jeuk en de baby zal dan ook veel met zijn handjes in de mond zitten. Doordat hij met zijn handjes in zijn mond z… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]